50. Jogásznap a Kecskeméti Törvényszéken

A Kecskeméti Törvényszék kedves meghívásának eleget téve részt vettünk a mai napon 50. alkalommal megtartott jogásznapon, melynek központi témája az állatvédelem és a felelős állattartás jogi megítélése volt.
 
A remek előadások között is szeretnénk kiemelni Dr. Drozdik Ferenc, Bács-Kiskun Megye főállatorvosa előadását. Szóba került többek között az állami fenntartású menhelyek hiányának problémája, ahová az elkobozott állatokat lehetne elhelyezni, ami által például a nagyobb létszámú illegális állattartó telepek felszámolása is lehetővé válna, és ilyenformán nem az agyonzsúfolt, civilek kezelésében és fenntartásában lévő menhelyek szűkös kapacitásától függne egy-egy ilyen hely kiürítése. Szó esett a külföldi mintákról a felelős állattartás kapcsán a kutyatartáshoz szükséges tanfolyamtól kezdve a nem tenyésztési célú állatok kötelező ivartalanításáig, és még sok más hasonlóan fontos témáról, méghozzá véleményünk szerint éppen azt a fajta, kifejezetten előremutató szemléletet tükrözve, amit régóta fájón hiányoltak az állatmentéssel foglalkozó szervezetek.
 
Emellett pedig kaptunk egy hatalmas adománypakkot is, melyről az alábbi cikk galériájában fotót is láthattok, 30 kiló száraztáppal, tejpótló tápszerrel, vitaminokkal, parazitaellenes szerekkel, egyszóval minden van benne, amit csak kívánhattunk 🙂
 
Ezúton is köszönjük szépen a Kecskeméti Törvényszéknek a részvételi lehetőséget, a védenceink számára összeállított ajándékcsomagot, és hogy ilyen kiemelt fontosságot tulajdonítanak a számunkra is oly fontos ügynek, a hazai állatvédelemnek és a felelős állattartásnak!
Az eseményről szóló cikket elolvashatjátok a Kecskeméti Törvényszék oldalán, ami egyben az alábbi fotó forrása is:  http://kecskemetitorvenyszek.birosag.hu/hirek/20180202/50-jogasznap-kecskemeti-torvenyszeken
adomany